Wij zorgen ervoor dat jij deze fouten niet maakt.

Eindelijk, je hebt de ideale vakantie gevonden! Tijd om te boeken. Je wilt geen vervelende fout maken, maar helaas gebeurt het regelmatig. We kennen allemaal wel iemand die een nieuw ticket heeft moeten boeken door een fout die voorkomen had kunnen worden. Bijvoorbeeld doordat de naam er verkeerd op staat, het paspoort niet meer geldig is of door een typfout. Wij helpen je graag dit te voorkomen! Lees 8 veelgemaakte fouten tijdens het boeken en zorg ervoor dat jij niet voor één van deze vervelende verrassingen komt te staan.

8 veelgemaakte fouten:

  1. Per ongeluk je roepnaam ingevuld?

Vul bij het boeken van het ticket je eigen naam in. Klinkt logisch toch? Toch is dit een veel gemaakt fout. Dit moet namelijk de naam zijn die op je paspoort staat. Jouw roepnaam is niet geldig op jouw ticket!

  1. Getrouwd? Vul altijd je eigen achternaam in!

Ben je getrouwd en heb je de naam van je partner aangenomen? Vul dan alsnog jouw eigen (meisjes-)achternaam in als je een vliegticket boekt. Jouw oorspronkelijke achternaam blijft op je paspoort staan. Net als bij een roepnaam, is alleen de naam die op het paspoort staat geldig.

  1. Het goedkoopste vliegticket is niet altijd de beste

Wil jij ook altijd de beste deal scoren voor een vliegticket? Logisch! Toch is het slim om verder te kijken dan de prijs. Stel, je moet overstappen. Dan is het verstandig om extra alert te zijn op de tijd tussen de vluchten door. Het kan zijn dat je wachttijd langer is dan je vlucht of dat de overstaptijd wel erg kort is, helemaal bij eventuele vertraging. Kijk daarom altijd goed naar de informatie van je vliegticket. Helaas kan je vaak niet meer terug als je geboekt hebt of betaal je veel annuleringskosten.

  1. Is jouw paspoort of ID lang genoeg geldig?

Is jouw paspoort of identiteitskaart nog geldig? Dat is uiteraard altijd belangrijk om te weten. Als deze nog geldig is voor vertrek is dat voldoende, toch? Nee, helaas niet. Wist je dat voor sommige landen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn? Dit geldt voor o.a. de landen: Cuba, Suriname, Thailand, Turkije en Indonesië. Voor China kan dit oplopen tot 10 maanden, afhankelijk van het soort visum. Wees daarom altijd alert op de regels van jouw vakantieland, want soms is een geldig paspoort niet voldoende. Het zou zonde zijn als je daardoor niet kan genieten van jouw welverdiende vakantie!

  1. Een O of een 0 in jouw documentnummer? 

Moet je jouw documentnummer van je paspoort invullen? Twijfel je of er een O of een 0 staat? Tip van ons: er staat nooit een O in, dus het gaat altijd over het getal 0.

  1. Lees jij de reviews? 

Vergeet niet de reviews te lezen voordat je een vakantie boekt. De meningen en ervaringen van anderen zijn erg waardevol. Je krijgt een beter beeld van jouw vakantie, waardoor je verwachtingen realistisch zijn. Voorkom een onhygiënisch verblijf, te lange afstand van het strand of andere onaangename verrassingen. 

  1. Vergelijk je vakantie altijd!

Een vakantie boeken kan ontzettend veel werk zijn. Er zijn vaak veel opties en alle mogelijkheden met elkaar vergelijken is iets waar je waarschijnlijk geen zin in hebt. Toch raden wij het wel altijd aan om te doen. Het zou zonde zijn als je er later achter komt dat je toch goedkoper uit kon zijn. Goed nieuws, want wij willen het met alle liefde voor jou uitzoeken! Zo weet je zeker dat jij de beste keuze maakt en een fijne vakantie tegemoet gaat.

  1. De juiste vakantie geboekt? 

Kijk jij er naar uit om op vakantie te gaan naar Perth in Australië, maar kom je er achter dat je per ongeluk vliegtickets hebt geboekt voor Perth in Schotland? Je denkt waarschijnlijk dat jou dit niet overkomt maar helaas. Deze verhalen horen wij regelmatig. Het kan gebeuren dat je eindelijk op vakantie denkt te gaan naar Manchester in de Verenigde Staten, maar toch is er iets mis gegaan en heb je een vakantie geboekt in Manchester in Engeland. San José in California of in Costa Rica? We kunnen wel even doorgaan…

Zeker weten dat je zorgeloos op vakantie gaat? Wij zorgen ervoor dat je ook zorgeloos boekt. Met onze kennis en ervaring weten wij alles over het boeken van een vakantie en daarom regelen wij het tot in de puntjes voor je. Met onze hulp kan het onbezorgd genieten nu al beginnen!