Kan jij niet wachten om op vakantie te gaan? Maar heb je niet het budget wat je voor ogen had? Niet getreurd! Met deze tips ga je ongetwijfeld een geweldige vakantie tegemoet. Je verwacht het misschien niet, maar er zijn ontzettend veel mogelijkheden met een laag budget.  

1. Spaar punten

Ben jij op de hoogte van alle toffe acties in de buurt? Er zijn er ongetwijfeld een hoop te vinden. Door het sparen van punten krijg je misschien wel een gratis overnachting! Goedkoper kan niet, toch? Hotels.com is hier een goed voorbeeld van, maar er zijn er nog veel meer. Uiteindelijk kan jou dit een hoop geld gaan schelen, dus wees hier goed van op de hoogte.

2. Zoek de goedkoopste vluchten

Heb jij een hekel aan die veel te dure vliegtickets? Dat snap ik volledig! Ontdek de goedkoopste vliegtickets via Cheaptickets.nl, skyscanner.nl of Google Flights. Hiermee kan je een hoop geld besparen. Je kunt eenvoudig de vluchten met elkaar vergelijken. Kies er eentje die bij jouw wensen past en kijk uiteraard goed naar de prijzen. Uiteraard pluizen wij dit ook graag voor je uit, dat scheelt jou veel werk!

Stap je liever niet in het vliegtuig? Ga dan voor een ritje met de Flixbus die door heel Europa gaat. Tip: boek op tijd, dan zijn de tickets enorm goedkoop.

3. Reis met het openbaar vervoer

Maak jij op vakantie graag gebruik van de taxi? Laat dit nu achterwege. Het is veel goedkoper om gebruik te maken van het lokale vervoer, zoals de bus en de trein. Bovendien ervaar je op deze manier het lokale gevoel. Mocht je met een grotere groep op vakantie gaan, dan is een taxi misschien juist voordelig. Je kunt namelijk het geld splitsen. 

4. Goedkope accommodaties

Het vinden van de juiste accommodatie is altijd een uitdaging, maar probeer dit zo goedkoop mogelijk te houden. De accommodatie kan je veel geld gaan kosten. Natuurlijk helpen wij jou graag bij het vinden van de goedkoopste accommodatie. Overnacht bijvoorbeeld in hostels om de prijs zo laag mogelijk te houden. Schrikt dat je gelijk af? Neem de tijd om er goed naar te kijken, want hostels worden steeds beter en beter. 

Heb jij al eens van Couchsurfing gehoord? Via die website kan je in contact komen met mensen waar je gratis op de bank kunt overnachten. Een super gaaf platform en erg veilig! Er worden ook reacties achtergelaten naar aanleiding van hun verblijf.  

5. Vermijd reizen in het hoogseizoen

Het is uiteraard erg populair om in het hoogseizoen op vakantie te gaan, maar qua kosten is dit niet verstandig. De prijzen zijn veel hoger dan een paar maanden later. Ga bijvoorbeeld heerlijk op vakantie in oktober of glip er tussenuit in de winter. Wil je advies over wanneer jij het beste op vakantie kunt gaan? Dit verschilt namelijk per bestemming, maar wij 

6. Eerst goed sparen!

Heb je op dit moment niet genoeg geld om die ene mooie reis te maken? Dan is dit hét moment om te gaan sparen! Het is verstandig om hier goed over na te denken. Heb je spullen of kleding die je kunt verkopen? Kan je zorgverzekering iets goedkoper? Door kleine aanpassingen te doen of door spullen te verkopen zal je geld besparen. Wees bijvoorbeeld een jaar lang actief bezig met sparen en je hebt het geld voor een geweldige vakantie bij elkaar!

Heb jij nog goede tips om low budget te reizen? Laat het ons weten, wij voegen het toe aan ons lijstje! 

Groetjes Chris!