Iedereen is bekend met het bijzondere land Thailand, toch? Lijkt het jou ook zo’n indrukwekkende plek om naartoe te gaan? Het wordt wereldwijd een steeds populairdere vakantiebestemming. Er is dan ook genoeg te beleven. Maar wat zijn dingen die je daar tijdens je verblijf écht gedaan moet hebben? Ik geef je hieronder een paar voorbeelden van dingen die ik zeker aanraad om aan je to-do list toe te voegen.

1. Wilde olifanten spotten in Khao Yai National Park

Als je aan Thailand denkt denk je waarschijnlijk al snel aan olifanten. Het is erg speciaal om de olifanten in het wild te spotten en dit kan in Khao Yai National Park. Helaas worden er ook nog olifantenritten georganiseerd en worden de olifanten regelmatig nog gedwongen om bijvoorbeeld kunstjes te doen. Dit supporten wij zeker niet, maar de mooie dieren spotten in het wild is wel echt een aanrader.

2. Verkend de stad Bangkok per fiets

Wist je dat er in Bangkok ontzettend veel gefietst wordt? Dit is niet zomaar! Je leert de stad op een hele andere manier kennen dan dat je er bijvoorbeeld met de auto doorheen rijdt. Duik bijvoorbeeld de gezellige en onbekende straatjes in en maak kennis met de lokale bevolking. Een ander voordeel is dat je je sneller verplaatst dan dat je wandelt en je meer meekrijgt van de stad dan dat je in een metro, auto of bus zit.

3. Eilandhoppen met deze speciale boot

Lijkt het jou leuk om van eiland naar eiland te gaan tijdens je vakantie in Thailand? Super tof idee! Om het nog leuker te maken raad ik je aan om het met een Aziatische jonkboot te doen. Dit is zo’n bootje die je gelijk te zien krijgt als je Thailand intoetst op Google. Zo maak je jouw ervaring in Thailand nog specialer.

4. Geniet van het lokale eten

Ben jij ook zo gek op thais eten? Dan is Thailand uiteraard dé plek om hier extra van te genieten. Bezoek de lokale restaurantjes en proef alle Thaise gerechten. Ga elke avond heerlijk uit eten en leer de Thaise keuken nog beter kennen. Vind je het leuk om zelf te koken? Er zijn op diverse plekken kookworkshops te volgen, zoals in Khao Sok.

5. Ga op zoek naar de roze dolfijnen in Khanom

Khanom staat bekend om de ROZE dolfijnen! Dolfijnen spotten is sowieso al leuk, maar dit is wel echt heel gaaf. Tijdens een halve dagexcursie ga je het helderblauwe water op en zal je gegarandeerd de schattige dolfijnen zien. Khanom zelf is daarnaast ook prachtig om te bezichtigen. Een bezoekje aan Khanom kan daarom niet ontbreken in jouw to-do list. 

6. Bezoek één van de vele tempels

In Thailand zijn er ontzettend veel indrukwekkende tempels te vinden. Tijdens je vakantie ga je er ongetwijfeld veel tegenkomen. Het zijn vaak reusachtige gebouwen, maar ze verschillen enorm van elkaar. Stap er eens eentje naar binnen, want de meeste zijn erg mooi en je kijkt er echt je ogen uit. Je leert gelijk een stukje van de Thaise cultuur kennen.

Ben jij nu nog enthousiaster geworden over Thailand? Neem dan hier een kijkje naar een complete reis naar Thailand. Je kunt ook contact met mij opnemen, dan help ik je gelijk verder! 

Groetjes Els!