Kan je niet wachten om binnenkort een leuke stedentrip te maken? Maar lukt het niet om de juiste stad te vinden? Ik heb mijn favoriete steden voor een bezoek in het voorjaar op een rijtje gezet. Doe inspiratie op en wie weet wandel jij binnenkort door de mooie straten van één van deze steden. Laat je me weten waar jij graag naartoe wilt?

1. Berlijn, Duitsland

In het voorjaar komt Berlijn weer helemaal tot leven! Oftewel, het moment om deze interessante stad te gaan bezoeken. Ontdek meer over de indrukwekkende geschiedenis van deze stad, bezoek gezellige restaurantjes en terrasjes, bezichtig de bezienswaardigheden en maak een wandeling door de populaire laan Unter den Linden. In ons buurland is het nog niet heel warm in het voorjaar, maar met een beetje geluk straalt er een heerlijke lentezonnetje.

2. Praag, Tsjechië

Praag in combinatie met de lente komt je misschien bekend voor? Waarschijnlijk denk je aan de ‘Praagse lente’ in 1968. Voor meer informatie daarover verwijs ik je door naar de geschiedenisboeken. Ik vertel jou graag meer over de mogelijkheden in de stad zelf 😉

Zo is een wandeling door de gezellige straten al een mooie ervaring, dit komt o.a. door de bijzondere gebouwen. Als je naar Praag gaat kan het haast niet anders dan dat je een aantal bezienswaardigheden gaat bewonderen, zoals de bekende Karelsbrug. Uiteraard informeer ik je graag verder over deze interessante plek.

3. New York, VS

Wij boeken voor jou nog last-minute een stedentrip naar New York! Wie wilt dat nou niet? De koude periode is voorbij en daarom het ideale moment om naar zo’n stad als New York toe te gaan. Central Park, Brooklyn Bridge, Empire State Building, Times Square en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Er is bizar veel te zien en te doen in New York. Dit is ongetwijfeld dé stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Met wie stap jij het vliegtuig in voor deze gave stedentrip?

4. Milaan, Italië

De stad Milaan, ook wel bekend als de modehoofdstad van Europa! Voor alle shopliefhebbers is dit ‘the place to be’. Score gelijk de nieuwe mode voor het voorjaar en berg je winterkleding maar op. Bovendien zijn hier oneindig veel bezienswaardigheden te vinden. Wellicht verstandig om een planning te maken vooraf, want er is genoeg te doen. 

Tip: Breng een bezoekje aan de wijk Navigli voor de gezelligheidsdieren onder ons!

5. Porto, Portugal

Ben jij al wel eens in de prachtige stad Porto geweest? Ik ben fan! Een groot voordeel is dat het in Portugal meestal al lekker weer is in het voorjaar. Leer de Portugese cultuur kennen, proef de lekkerste wijnen, bezoek de mooie kerken en nog veel meer. Wist je dat er verschillende fietstours zijn georganiseerd? Op deze manier ervaar je de stad op een hele leuke manier!

Ben jij gelijk enthousiast geworden over één van deze steden? Of heb je nog hulp nodig bij jouw zoektocht naar de perfecte stad? Neem dan gerust contact met me op!

Groetjes Els!