Heb je tijd voor jezelf nodig? Of lijkt het jou gaaf om in je eentje nieuwe plekken te ontdekken? Solo-reizen is daarvoor ideaal! Super spannend, maar een geweldige en onvergetelijke ervaring. Je leert jezelf en de wereld op een hele andere manier kennen. Maar het is niet zomaar iets en daarom geef ik je graag een paar handige tips. Kan jij ook niet wachten om dit avontuur aan te gaan?

1. Ben je er klaar voor?

Ben jij van plan om alleen een grote reis te maken? Test jezelf dan eerst met een kortere vakantie, zoals een weekendje weg. Je weet dan beter hoe het is om er alleen voor te staan. Ben je hierdoor nog zekerder van je zaak? Maak je plannen concreet en ga ervoor! Mocht het je tegenvallen dan ben je blij dat je nog niet in het vliegtuig bent gestapt.

2. Houd je bagage beperkt

Sommige nemen het liefst hun hele kledingkast mee op reis en hebben aan een koffer niet genoeg. Je reist in je eentje en daarom is dit sterk af te raden. Probeer alles in één koffer of rugtas te krijgen, zodat je niet met meerdere koffers hoeft te lopen. Het scheelt je veel irritatie en je laat de onnodige spullen thuis. Uiteraard moet je zeker weten dat je de belangrijke spullen wel bij je hebt. Maak voor jezelf een lijstje met alle benodigdheden en neem ook zeker een kijkje naar onze inpaklijst!

3. Zorg voor deze belangrijke kopieën!

Heb jij de belangrijkste spullen mee, zoals een paspoort/ID, pinpas, rijbewijs, zorgverzekeringspas en creditcard? Super! Maar vergeet niet om overal een kopie van te maken. Mocht je iets kwijt raken of er gebeurt iets anders onverwachts, dan ben jij opgelucht dat je een kopie hebt! Bewaar het ook online, zodat je er altijd bij kunt.

4. Neem een boek of tijdschrift mee

Kan jij jezelf goed vermaken? Dat komt dan nu goed uit! Toch is het zeker aan te raden om een boek en/of tijdschrift mee te nemen. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat je je verveelt en niks te doen hebt. Dan is het ideaal om er een boek bij te pakken en rustig te lezen. Download ook verschillende podcasts om jezelf mee te vermaken!

5. Houd je ervaringen bij

Je maakt de gaafste dingen mee en over 20 jaar wil je het nog steeds kunnen herinneren. Houd daarom de reis bij in een notitieboekje of online op je telefoon. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de app Polarsteps! Hier kan jij al je ervaringen in kwijt en de mooiste foto’s. Vrienden en/of familie kunnen jouw reis ook volgen! Super leuk toch? Op deze manier kun jij altijd je reis terug lezen en kan je ervan blijven nagenieten.

6. Sta open voor anderen

Een groot voordeel aan solo-reizen is het leren kennen van nieuwe mensen. Je wilt natuurlijk niet je hele reis alleen doorbrengen. Daarom moet je openstaan om andere mensen te ontmoeten en voor je het weet maak je de leukste vrienden! Er zullen waarschijnlijk momenten komen dat je je alleen voelt, maar dat is logisch en daar kom je doorheen. Je maakt het voor jezelf een stuk gezelliger met leuke mensen om je heen. Wees daarom niet bang en stap op mensen af.

7. Schaam je niet om alleen te eten

Ben jij al weleens alleen uit eten geweest in een restaurant? Lijkt dit jou erg ongemakkelijk? Laat het los en ga het gewoon doen. In het begin voelt het misschien gek, maar het valt uiteindelijk reuze mee. Geniet vooral van het eten en het uitzicht. Er is echt niemand die op je let, ook al voelt dat misschien wel zo.

8. Vertrouw op je eigen gevoel

Voel jij je ergens onveilig? Heb je er geen fijn gevoel bij? Ga dan vooral weg of vermijd de situatie. Je hebt er niet voor niks een slecht gevoel bij. In je eentje moet je vaak niet het risico lopen.

9. Drink niet te veel

Vind jij het leuk om naar feestjes te gaan en om de leukste kroegen/clubs te bezoeken? Zeker doen! Hier ontmoet je vaak de meeste mensen. Let er wel op hoeveel alcohol je drinkt. Er is niemand die op je let en daarom moet je jezelf goed onder controle houden. Weet van jezelf hoe goed je tegen alcohol kan en wees hier voorzichtig mee.

Is solo-reizen iets voor jou? Wil je graag advies en de reis helemaal concreet maken? Ik ga graag met je in gesprek! Neem hier alvast contact met ons op.

Groetjes Els!