Els helpt je graag verder

Houd jij ook zo van het mooie Italië? Kan je niet wachten om het Italiaanse eiland leven te ervaren? Het heerlijke eten, de prachtige omgeving, de interessante geschiedenis, de mooiste stranden en nog veel meer! Ik heb mijn favoriete Italiaanse eilanden op een rijtje gezet. Wie weet zit jouw toekomstige vakantiebestemming er wel tussen!

Sardinië

1. Sardinië

Sardinië is één van de populairste eilanden van Italië en dat is niet zonder reden! Het is hét eiland waar je naar toe moet voor de mooiste stranden en lekkerste stranddagen. Bovendien is de natuur er prachtig, dus ga er ook zeker op uit. Vind je het interessant om een stukje historie te bewonderen van het eiland? Er zijn genoeg leuke plekjes, zoals het middeleeuwse vestingstadje Castelsardo, om te bezoeken. Oftewel, een vakantiebestemmingen waar er genoeg te beleven valt.

Sicilië

2. Sicilië

Lijkt Sicilië jou ook een prachtige plek om op vakantie te gaan? Het is een super mooi eiland waar je echt je ogen uitkijkt. Houd daarom je telefoon goed bij de hand om de indrukwekkendste foto’s te maken. De schitterende stranden en gezellige dorpjes zorgen ervoor dat jij je geen moment hoeft te vervelen. Tip: Bezoek ook zeker de vulkaan Etna. Wil je jezelf uitdagen? Dan kan je de vulkaan zelfs beklimmen!

Elba

3. Elba

Ben je al bekend met het eiland Elba? Het is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en na Sicilië en Sardinië de derde! Tijdens je vakantie op Elba kun je genieten van de prachtige natuur, kennis maken met de gezellige dorpjes en uiteraard genieten van het Italiaanse eten. Vergeet niet om je snorkelspullen mee te nemen, want de onderwaterwereld is hier prachtig.

La Maddalena

4. La Maddalena

Op het eiland La Maddalena vind je waanzinnige stranden om echt even te relaxen. Tevens is er op La Maddalena een Nationaal Park, zeker leuk om doorheen te lopen. Op het eiland zijn er genoeg leuke bars en restaurants om je te vermaken. Slenter bijvoorbeeld door de oude stad en de gezelligheid komt je tegemoet. 

Tip: Huur een boot en verken de omliggende onbewoonde eilandjes!

Capri

5. Capri

Een iets minder bekend Italiaans eiland is Capri, maar ook dit eiland is fantastisch! Het is een vulkanisch eiland en staat bekend om de grotten. Een mooi voorbeeld hiervan is de Grotta Azzura. De prachtige flora en de indrukwekkende kust maakt jouw verblijf nog specialer. Bovendien is een bezoekje aan de Romeinse vissershaven leuk om aan jouw to-do list toe te voegen.

Wordt één van deze Italiaanse eilanden jouw vakantiebestemming voor de zomer? Laat het ons weten wij regelen het graag voor je tot in detail! 

Groetjes Els!