Heb jij al eens aan wildkamperen gedaan? Of lijkt dit jou gaaf om te doen? Ik heb een aantal mooie plekken voor je op een rijtje gezet. Wellicht geeft dit jou het laatste zetje. Ben je nog niet bekend met wildkamperen? Dit is, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, kamperen in het wild. Bijvoorbeeld in het bos of in de bergen. Super gaaf, want je voelt je echt één met de natuur. Let wel op, want niet overal is dit toegestaan. In Nederland is het verboden, maar gelukkig zijn er genoeg andere prachtige plekken waar je deze toffe ervaring wel kunt beleven

1. De Ardennen, België

Iedereen is wel bekend met De Ardennen, toch? Lekker dichtbij, maar wat is het er prachtig. Er zijn vier bivakzones te vinden, dit zijn zones waarin je mag wildkamperen. Het is niet volledig toegestaan in België, maar gelukkig op bepaalde plekken wel. Je mag er helaas wel maar 2 nachten blijven, daarom kan je er mooi een kleine rondreis van maken. Op deze manier ontdek je de Belgische Ardennen op een hele speciale manier.

2. De Zwitserse Alpen, Zwitserland

Heb jij al eens de Zwitserse Alpen mogen bewonderen? Je weet niet wat je ziet! Het is er waanzinnig mooi. Hoe gaaf als je hier mag kamperen? Helaas kan je niet overal waar je wilt je tentje neerzetten, maar als je binnen de boomgrens blijft is het geen enkel probleem. Of het moet anders staan aangegeven.

3. Sandwood Bay, Schotland

Wildkamperen op het strand? Daar zeg je toch geen nee tegen? Sandwood Bay is een strand in schotland die perfect is om te gaan wildkamperen. Het is een afgelegen strand, waardoor je écht kunt genieten van de rust en de omgeving. Zie je het al voor je? Heerlijk wakker worden met zonsopgang en het geluid van de golven.

4. Noorwegen, Finland en Zweden

Goed nieuws! In al deze prachtige landen mag je overal wildkamperen. Je moet wel minimaal 150 meter van bebouwing vandaan blijven en uiteraard de natuur met respect behandelen. Zoals je waarschijnlijk al weet, is de natuur in deze landen geweldig! Het is daarom de ideale plek om te gaan wildkamperen. Maak onvergetelijke wandelingen, slaap op verschillende plekken en geniet vooral van alles om je heen. 

Lijkt wildkamperen jou ook zo’n mooie ervaring? Hopelijk heb je hierdoor inspiratie op gedaan naar de mogelijke plekken. Laat je mij weten welke jouw favoriet is?

Heb je nog vragen? Laat het mij dan vooral weten, want ik help je graag!

Groetjes Els!