Wist je al dat er ook in ons eigen land genoeg te beleven valt? Ben jij al bekend met de leukste plekjes van Nederland? Kies één van onderstaande plekken uit en ga samen met je familie en/of vrienden een gezellige tijd tegemoet. De verschillende locaties zijn geschikt voor een dagje weg of om een langere tijd naar toe te gaan. Laat je ons weten welke jouw favoriet is?

1. Nationaal Park Veluwezoom, Gelderland

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan raden wij jou zeker aan om naar het Nationaal Park Veluwezoom te gaan. De Veluwe is een prachtig natuurgebied waar je écht even tot rust kunt komen. In dit park zijn er diverse soorten landschappen te vinden en hoge heuvels, waardoor je een super mooi uitzicht hebt. Het Nationale Park de Hoge Veluwe is ook een prachtig gebied om naartoe te gaan.

2. Leiden, Zuid-Holland

Ben jij al wel eens in de prachtige stad Leiden geweest? Voor bijvoorbeeld een heerlijk dagje shoppen of een weekendje weg is Leiden een ideale stad om naartoe te gaan. Het is er ontzettend gezellig en er is veel te beleven. Zo vind je er genoeg winkels en leuke restaurants. De grachten en de stad zelf zorgen voor een uniek sfeertje. Tip: Maak in de zomer een boottocht over de grachten!

3. Dordrecht, Zuid-Holland

Een leuk weetje… Dordrecht was de eerste Hollandse stad met stadsrechten! Deze stad kent een rijke geschiedenis en staat ook bekend om de vele kunst en cultuur. In de monumentale binnenstad is het erg gezellig en het is mooi om doorheen te lopen. Wil je graag alle toffe bezienswaardigheden zien van Dordrecht? Doe dan de stadswandeling ‘Rondje Dordt’. Zo weet je zeker dat je niks mist. 

4. De Waddeneilanden

Iedereen kent de Waddeneilanden wel, toch? We zetten ze even op een rijtje: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk eiland is uniek en daarom is het belangrijk dat je degene kiest die bij jou past. Een ideale locatie voor een vakantie of voor een dagje weg. Vind je het leuk om te varen? Dan heb je geluk, want de eilanden zijn te bereiken met de boot.

5. Kasteel de Haar, Utrecht

Wist je dat Kasteel de Haar het grootste kasteel van Nederland is? De maker van dit kasteel is Pierre Cuypers. Hij ontwierp ook het Centraal Station van Amsterdam en het Rijksmuseum. Als je het kasteel binnenloopt kijk je je ogen uit, maar de tuin eromheen is ook schitterend. In de 20e eeuw kwamen er veel beroemdheden om de grootste feesten bij te wonen. Het kasteel wordt nu gebruikt als trouwlocatie en uiteraard kan je in de tuin de mooiste wandelingen maken. 

Dit waren een aantal van onze favoriete plekjes in Nederland! Laat je ons weten welke jouw voorkeur heeft?

Groetjes Els!