Geniet nog meer van Parijs!

Wil je binnenkort een stedentrip maken naar de stad van de liefde? Kan je niet wachten om het mooie Parijs te ontdekken? In deze prachtige stad kijk je echt je ogen uit. Er is ontzettend veel te zien en te beleven. Els geeft jou 5 handige tips om jouw bezoek aan Parijs nog specialer, makkelijker en zelfs goedkoper te maken!

  1. De tofste bezienswaardigheden

Parijs staat vol met indrukwekkende bezienswaardigheden. Wij hebben de populairste voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je ze allemaal gezien hebt!  

De Eiffeltoren, Musée du Louvre, Notre Dame, Arc de Triomphe, Basilique du Sacré-Cœur, Avenue des Champs-Élysées, Montmartre, Place de la Concorde, Musée d’Orsay, Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg.

  1. De metro is je grootste vriend!

Wil je echt alle leuke plekjes van Parijs bezoeken? Dan is de metro the place to be! Je bent voor je het weet aan de andere kant van de stad. Dit is dé manier om je voort te bewegen in de stad om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien. Bezoek meerdere bezienswaardigheden op één dag!

Koop je metrokaartje alvast vooraf om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Wil je het helemaal goed voorbereiden? Plan dan je reis in de reisplanner, bijvoorbeeld via Google Maps. 

  1. Met de trein of de auto naar Parijs?

Lijkt het jou fijn om zelf met de auto naar Parijs te rijden? Dan hebben wij een aantal handige tips. Op zondag en na 20:00 uur kan je gratis parkeren op de straat in Parijs. Let op: overdag en op de zaterdag mag je max. 2 uur achtereen betaald parkeren. Vergeet niet om een milieusticker mee te nemen voor op de auto! Daarmee kan je namelijk doordeweeks door het centrum rijden. 

Liever niet zelf dat hele stuk naar Parijs rijden? Dan is de Thalys een goede optie. Je bent er met een aantal uur en de prijs valt ook mee. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het is!

Parijs kaart

  1. Kinderen en studenten krijgen korting!

Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte, maar kinderen en jongeren t/m 25 jaar hebben gratis toegang in de grootste musea in Parijs. Je kunt zelfs gratis Het Louvre in. Neem wel een identiteitskaart en/of internationale studentenkaart mee! 

  1. Gratis wifi

In Parijs staan er op verschillende plekken WiFi-palen. Super handig, zodat niet al jouw mobiele data op gaat! Zoek het netwerk ‘Paris-WiFi’ en je kunt gratis gebruik maken van het internet. 

Heb jij ook altijd het probleem dat je telefoon te snel leeg gaat? Neem je oplader onderweg mee, want bij de bushaltes in Parijs kun je je telefoon opladen.

Dit waren vijf handige Parijs tips van mij. Ik wens je een hele fijne tijd in de stad van de liefde! 

Nog op zoek naar een goed hotel in Parijs? Wij helpen je graag verder. Neem hier contact met ons op.

Groetjes Els!