Is voor jou de auto ook het perfecte vervoermiddel om op vakantie te gaan? Onderweg genieten van de mooie omgeving, je kunt eenvoudig naar de plekken die je niet wilt missen en zo zijn er nog meer voordelen! Het is ideaal om met de auto te gaan voor een toffe roadtrip, maar het is net zo handig voor een heerlijke zonvakantie op één bestemming. Voordat je vertrekt is het belangrijk dat je goed voorbereid bent en daarom geef ik je graag een aantal handige tips.

1. Is jouw auto er klaar voor?

Een van de belangrijkste dingen is het grondig controleren van de auto. Je wilt je vakantie natuurlijk niet vroegtijdig moeten beëindigen doordat de auto niet mee werkt. Controleer daarom altijd de bandenspanning, remvloeistof, oliepeil, verlichting en alle andere noodzakelijke dingen.

2. Belangrijke documenten

Stel jezelf deze vraag voordat je de auto in stapt: ‘Heb ik echt alle belangrijke documenten bij me?’. Denk bijvoorbeeld aan je rijbewijs, verzekeringspapieren en je kentekenbewijs. Als er iets onverwachts gebeurt, heb je deze documenten ongetwijfeld nodig. Maak desnoods overal een kopie van.

3. Stippel de route uit

Stap jij het liefst de auto in en zie je wel waar je uit komt? Dit kan fantastisch zijn, maar om het jezelf makkelijker te maken is het aan te raden om vooraf een leuke route uit te stippelen. Zo weet je zeker dat je langs toffe plekken komt en kan je inschatten wanneer je aankomt.

4. Efficiënt inpakken

Neem jij normaal gesproken altijd één hele grote koffer mee? Laat die dan nu voor een keertje thuis. Het is namelijk slim om alles in meerdere tassen of koffers te stoppen, zodat je overal eenvoudig bij kunt. Bovendien is het gewicht in de auto verdeeld. 

Extra tip: Leg alle spullen, zoals EHBO-kit en reservewiel, op een plek waar je ze snel kunt vinden!

5. Denk aan pauzes

Vergeet niet om tijdens je reis pauzes te nemen! Dit geeft jezelf rust, maar je kunt ook enorm genieten van de omgeving. Daardoor maak je je reis alleen maar leuker.

6. Entertainment voor onderweg

Vind je de autorit naar jouw vakantiebestemming altijd ellendig lang duren? Dat kan ik mij voorstellen. Neem daarom genoeg leuke dingen mee voor onderweg, zoals tijdschriften, spelletjes, boeken en zorg voor leuke muziek. Speel samen ook spelletjes, zoals een wedstrijdje wie als eerste een gele auto ziet.

Ik wens je een hele fijne vakantie met de auto! 

Ben je er nog niet uit op welke bestemming jouw rit eindigt? Wij gaan graag met je in gesprek en we stellen ongetwijfeld jouw ideale vakantie samen. Neem hier contact met ons op.

Groetjes Chris