Ben jij al wel eens in het prachtige IJsland geweest? Het is zeker een plek waar je geweest wilt zijn in je leven. Het meest ideale moment om naar IJsland te gaan is in de maanden mei t/m september, dit komt omdat de temperatuur daar dan erg aangenaam is. Geniet tijdens jouw reis van de indrukwekkende natuur, het Noorderlicht en nog zoveel meer. Ik heb voor jou mijn 5 meest favoriete plekken op een rijtje gezet. Laat je ons weten welke jouw favoriet is?

1. Reykjavik

We beginnen met de hoofdstad van IJsland. Als je op vakantie gaat is de kans groot dat je de stad Reykjavik bezoekt. Er zijn hier historische gebouwen te vinden, maar ook hippere plekken. Het is een gezellig klein stadje met leuke cafés en restaurants. De Hallgrímskerk is één van de bekendste bezienswaardigheden in Reykjavik. Tip: neem hier de lift naar boven en bewonder het mooie uitzicht over de stad.

2. Blue Lagoon

Ga je graag naar de Spa? Dan is de Blue Lagoon voor jou ideaal. Dit is een geothermische warmwaterbron. Het bronwater is lekker warm, namelijk gemiddeld 40 graden Celsius. Naast het feit dat het heerlijk is om in te zwemmen, is het ook nog super goed voor je huid. Er zitten erg veel mineralen in het water. Voor toeristen is dit een must-see van IJsland, dit komt doordat het een magische plek is om te zien.

3. Mývatn Nature Baths

Lijkt de Blue Lagoon jou een prachtige plek om naartoe te gaan? Maar is de drukte van alle toeristen niet echt iets voor jou? Dan is de Mývatn Nature Baths perfect! Ook dit is een heerlijke warmwaterbron. Je komt helemaal tot rust en kunt écht even ontspannen. Om er te komen duurt wel even, maar ook de reis ernaartoe is prachtig.

4. Gullfoss waterval

In IJsland zijn er erg veel watervallen te vinden, maar de Gullfoss waterval is naar mijn mening het mooist. Het is een gigantische waterval van ongeveer 20 meter breed en 70 meter diep! De verschillende niveaus zorgen voor een nog indrukwekkender beeld. De Gullfoss ligt in de Golden Circle, dit is een route die langs populaire bezienswaardigheden gaat. Zeker de moeite waard om deze excursie te gaan doen!

5. Thingvellir National Park

De Thingvellir National Park is ook onderdeel van de Golden Circle. Je kunt hier de scheiding van tektonische platen zien. IJsland ligt namelijk precies op de grens van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Door het mooie landschap kijk je je ogen uit. Het water is helder en je kunt er zelfs gaan snorkelen als je wilt! Vanuit de hoofdstad Reykjavik is het park goed te bereiken.

Uiteraard wil je het Noorderlicht ook niet missen als je in IJsland bent! Wil je meer informatie over IJsland? Klik dan hier

Kan je niet wachten om dit prachtige land te bezoeken? Laat het ons weten, wij regelen het gelijk voor je.

Groetjes Chris