Ben jij ook zo gek op die heerlijke stranddagen?

Spanje is een super mooi land en staat o.a. bekend om de prachtige stranden. Neem een kijkje naar deze vijf prachtige plekken! Ze zijn allemaal uniek en zeker een bezoekje waard. Zo geniet je van de mooiste stranddagen en maak je jouw vakantie helemaal compleet. Welk strand is jouw favoriet?

De mooiste stranden in Spanje:

Playa de ses Illetes – Formentera

Ga je binnenkort naar het Spaanse eiland Formentera? Ga dan zeker naar het bijzondere strand Playa de ses Illetes. Het is een langgerekt strand met helder water en wit zacht zand. Aangezien het er erg groot is, is er altijd een plekje voor jou. Het strand ligt midden in het natuurpark Ses Salines d’Eivissa i Formentera. Het is er ontzettend mooi en je krijgt er een magisch gevoel.

Playa del Silencio – Castañeras

Ken jij het prachtige strand Playa del Silencio al? In het noorden vind je de provincie Asturië en daar ligt het plaatsje Castañeras. Net daarbuiten is het strand Playa del Silencio. Je kunt hier enkel te voet komen, maar dan bereik je ook een magische plek! Prachtige helder blauw water en hoge rotsen. Geniet bovenaan van het mooie uitzicht en loop via de trap naar beneden om heerlijk op het strand te liggen. 

Playa de Bolonia – Tarifa

Voor een mooi strand kan je naar het zuidelijkste puntje van Spanje reizen. Hier is een groot en uitgestrekt strand met zandduinen. Het is een ideale plek voor wind- en kitesurfers vanwege de harde wind. Met geluk zie je op een heldere dag de noordkust van Marokko liggen! 

Playa de las Catedrales – Ribadeo

Playa de las Catedrales is één van de indrukwekkendste stranden van Spanje. Het strand is te vinden in Noord-Spanje aan de kust van Galicië. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken, maar niet ideaal om te liggen zonnen en te zwemmen. De metershoge rotsen zorgen voor een spectaculaire ervaring. 

Playa de los Muertos – Andalusië 

Playa de los Muertos is in Andalusië. Het is schitterend en je zal het niet snel vergeten. Het heldere blauwe water, het schone strand en de mooie omgeving zorgen voor een prachtig plaatje. Je vindt het strand onderaan een klif en je moet te voet naar beneden lopen. Het is lastig te bereiken voor kinderen en mensen die slecht ter been zijn, dus houd daar rekening mee.