Geniet jij graag van de luxe van all inclusive?

Uiteraard vindt iedereen het heerlijk om op vakantie nergens aan te denken en jezelf onder te dompelen in luxe. Veel mensen kiezen daarom voor een all inclusive vakantie. Bij een all inclusive vakantie zit het eten en drinken erbij in. Bovendien zijn er vaak diverse activiteiten en/of faciliteiten bij inbegrepen. Het verschilt per all inclusive vakantie hoe uitgebreid het is. Is een all inclusive vakantie ook iets voor jou? Wij hebben de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Zo kom je er makkelijk achter of een all inclusive vakantie bij jou past.

Voordelen:

  • Financieel geen zorgen!

Een ontzettend groot voordeel aan een all inclusive vakantie is dat je geen onverwachte kosten hebt. Je weet van te voren wat je vakantie gaat kosten, oftewel je hoeft alleen nog maar te genieten. Bovendien hoef je niet continu met een portemonnee rond te lopen en kan je alsnog alles bestellen wat je wilt. Wil je graag veel luxe voor weinig geld? Dan zijn landen als Egypte en Turkije ideaal!

  • Je kunt vooral écht genieten

Bij een all inclusive vakantie is zo goed als alles geregeld, dat brengt veel voordelen met zich mee. De hele dag door geniet je onbeperkt van het eten en drinken in het hotel en vaak kun je ook gebruik maken van verschillende faciliteiten. Je hebt minder zorgen en je kunt vooral écht genieten. In principe kan je doen wat je maar wilt, aangezien je overal al voor betaald hebt. Zin in een lekker cocktailtje? Je kunt het gelijk halen en je portemonnee gewoon in je hotelkamer laten. Heerlijk toch? 

  • All inclusive is ideaal voor het gezin

Ga jij binnenkort met je familie op vakantie? Twijfel je of een all inclusive vakantie dan handig is? Wij vinden van wel! In het hotel is er meestal een buffet, waardoor er een ruime keuze is aan eten en er zeker iets tussen zit wat jullie lekker vinden. Daarnaast zijn er vaak talloze activiteiten te doen voor de kinderen en vervelen zij zich geen moment. Een dagje naar een aquapark is uiteraard super leuk of daag je kinderen uit voor een potje bowlen. 

  • Je hoeft je geen moment te vervelen

All inclusive hotels zijn vaak grote hotels waar ontzettend veel te beleven is. Je vakantie is daardoor snel gevuld met de leukste activiteiten. Kies je ervoor om het rustig aan te doen, dan kan je dagen lang heerlijk aan het zwembad liggen. Maar heb je liever een actievere vakantie? Dan kijk je je ogen uit met wat je allemaal bij het hotel zelf kunt doen. Je hoeft niet buiten het hotel te komen om je te vermaken.

Nadelen:

  • Hotel te massaal? 

Zoals eerder genoemd zijn all inclusive hotels vaak erg groot en massaal. Er komen veel mensen op af, waardoor het er erg druk kan zijn. Dit is een groot nadeel wanneer je liever vakantie viert op een rustige plek. Een ander nadeel is dat in dit soort hotels het eten vaak kwalitatief minder is dan wanneer je ervoor kiest om bij lokale restaurants te eten die een culinair hoogstandje bieden.

  • Je proeft minder van de cultuur

Houd jij ervan om de cultuur van jouw vakantieland te ontdekken? Met een all inclusive vakantie is dit iets lastiger. Je eet in principe altijd in het hotel en je mist daardoor de lokale restaurantjes. Uiteraard kan je daar wel eten, maar dat kost dan wel wat extra. Aangezien je bij het hotel jezelf goed kunt vermaken, zie je waarschijnlijk minder van de omgeving. Je mist daardoor mooie plekjes van je vakantieland zelf en je komt niet in contact met de lokale bevolking. Maar het kan wel.

  • Voedselverspilling

Bij all inclusive vakanties zorgen hotels ervoor dat er altijd genoeg eten is voor alle gasten. Helaas wordt dit niet allemaal gebruikt, waardoor hotels veel weggooien. Voedselverspilling is een groot probleem in de wereld. Misschien heb je er zelf niet direct last van, maar toch is het goed om er rekening mee te houden!

Dit waren onze voor- en nadelen op een rijtje! Wegen de voordelen voor jou op tegen de nadelen? Of is een all inclusive vakantie toch niet waar jij naar op zoek bent? 
Meer informatie over all inclusive vakantie vind je hier.