Lijkt het jou fantastisch om met de camper te roadtrippen? Heb je het al helemaal uitgestippeld? Laat mij je nog een paar handige tips geven. De laatste tijd ben ik veel in de camper in het dorp van Ermelo te vinden, waardoor ik al helemaal in de stemming zit. Een roadtrip maken met de camper zorgt voor veel vrijheid en flexibiliteit. Je kunt veel van de omgeving verkennen en dat op eigen houtje, echt een aanrader! Met onderstaande tips weet je zeker dat je goed voorbereid aan jouw roadtrip begint.

1. Ken je camper door en door

Weet je hoe alles werkt? En ben je op de hoogte van alle noodzakelijke informatie? Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het gewicht van je camper. Voordat je aan de reis begint is het slim om je hele camper na te lopen. Bovendien is een laatste check niet verkeerd om te weten of je alle benodigde spullen bij je hebt. Zo ga je met een veel geruster gevoel de weg op, toch?

2. Plannen, plannen, plannen

Ben jij van nature een echte planner? Of zie je liever vanzelf waar je terecht komt? Allebei heeft zijn voordelen. Voor de mensen die meer zekerheid willen is een planning enorm handig. Zoek alvast uit waar je kunt slapen en welke plekken je wilt bezichtigen. Aan veel slaapplekken zitten regels verbonden en daar wil je niet op het laatste moment pas achter komen. Het is in de meeste landen namelijk verboden om wild te kamperen. Ga jij voor een planning of laat je jezelf toch verrassen?

3. Heb ik alles meegenomen?

Je hebt een heerlijke overnachting gehad in de camper en het is tijd om weer te vertrekken naar het volgende punt, maar heb je alles wel meegenomen? Dat is een vraag die voor onrust kan zorgen. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door vooraf een checklist te maken met alle to-do’s en de belangrijkste spullen die je niet moet vergeten. Het zou zonde zijn als je wegrijdt en de stroomkabels zitten er nog in.

4. Alle spullen vliegen in het rond!

Heb jij alle kasten en deurtjes wel goed afgesloten voordat je gaat rijden? Zo niet, dan vliegen binnen no-time alle spullen in het rond. Het klinkt misschien vanzelfsprekend om te doen, maar mensen vergeten het nog regelmatig. Super gevaarlijk en daarom goed om het altijd te controleren.

5. Vergeet je niet de fiets(en)?

Uiteraard zorgt de camper al voor veel vrijheid, maar toch kan een fietstocht niet ontbreken. Je leert de omgeving beter en op een andere manier kennen. Lekker Hollands, maar oh zo handig! Toch nog snel een boodschapje halen? Met de fiets zit je niet verbonden aan de camper en je kunt er snel en zonder gedoe op uit.

6. Is jouw camper verzekerd?

Heb je een camper gehuurd? Heb je wel gekeken of die goed verzekerd is? Dit is erg belangrijk voor als er iets gebeurd onderweg. Tip: Neem een camper die WA + All risk verzekerd is. Hoogstwaarschijnlijk wordt het dan vergoedt! Nu we het toch over verzekeringen hebben… Heb je al een reisverzekering afgesloten?

7. Houd rekening met tolwegen, milieustickers en vignetten

Ook zo’n hekel aan tolwegen? Elke keer wachten bij de poortjes en steeds opnieuw betalen. Schaf een tolbadge aan bij de ANWB en dit scheelt ontzettend veel irritatie! Je bent een stuk sneller door de poortjes heen en het geld wordt automatisch afgeschreven. Daarnaast is het in sommige landen verplicht om een milieusticker op je auto te hebben. Vraag deze snel aan en voorkom onnodige boetes. Als laatste heb je in sommige landen een vignet nodig, zoals in Oostenrijk en Zwitserland. Meer informatie nodig over dit soort zaken? Neem gerust contact met ons op!

Kom je binnenkort langs bij mij in de camper? Je komt alvast in de vakantiestemming, we bespreken de mogelijkheden, stippelen jouw planning uit en noem het maar op! 

Groetjes Els!