Zoals iedereen wel gemerkt heeft, is alles ontzettend duur in deze tijd. Je zit daarom misschien niet ook nog op een dure vakantie te wachten. Daarom help ik jou graag een handje op weg. Ik heb voor jou goedkope en tevens leuke vakantiebestemmingen op een rijtje gezet. Zo kan jij alsnog genieten van een heerlijke vakantie en hoef je niet gelijk al je spaargeld uit te geven. 

Macedonië

1. Macedonië

Ben jij al eens in Macedonië geweest? Dan weet je waarschijnlijk al dat het eten en drinken daar ontzettend goedkoop is. Het is een heel klein landje met een prachtige omgeving. De plekken Ohrid en Skopje zijn erg populair. Bezoek bijvoorbeeld het historisch centrum van Ohrid of ga snorkelen in het meer. Aangezien het toerisme nog in opkomst is, zal het er niet mega druk zijn. Oftewel, tijd om echt even te genieten van de rust.

2. Litouwen

Waarschijnlijk klinkt Litouwen niet gelijk aantrekkelijk om naartoe te gaan, maar toch is het een mooie vakantiebestemming. Je vindt er vele vissersdorpjes, het historisch Vilnius, mooie stranden bij Palanga en indrukwekkende kastelen en kerken. Een plek waar genoeg te beleven is en dat voor een lage prijs!

3. Montenegro

Waar denk je aan als je aan Montenegro denkt? Wij gelijk aan de prachtige natuur! Je kunt hier namelijk de mooiste wandelingen maken en genieten van prachtig uitzicht. De hoofdstad Podgorica is zeker een bezoekje waard. Voor de natuurliefhebbers is het Nationaal Park Durmitor een echte aanrader en de Tara Kloof zorgt ook voor een onvergetelijke ervaring. Het prachtige water en de hoge bergen zorgen voor een schitterend plaatje.

4. Roemenië

Roemenië is alleen al interessant door de vele culturen die er te vinden zijn. Het land kent een mooie geschiedenis en de natuur is er prachtig. Grote berggebieden, bossen en schitterende meren. Bovendien kent iedereen de bruisende hoofdstad Boekarest wel. Een erg mooie stad, die ook wel bekend staat als ‘klein Parijs’.

5. Hongarije

Hongarije is dé plek om goedkoop uiteten te gaan. Je kunt hier een hoofdgerecht krijgen voor maar een paar euro! Vooral Boedapest is een populaire plek om naartoe te gaan en dat is niet voor niks. In deze stad is er genoeg te beleven. Wandel bijvoorbeeld over de bekende kettingbrug of maak een ritje met Tram 2 en kom langs de oever van de Donau. Daarnaast heeft Hongarije ook mooie stranden en vele nationale parken.

Met deze vakantiebestemmingen ga je een goedkope, maar een hele toffe vakantie tegemoet. Welk land is jouw favoriet?

Groetjes Els!