Tips, data en alles wat je wilt weten!

De kerstdagen komen eraan! Ga jij in deze periode ook graag naar een kerstmarkt? Of heb je er altijd al één willen bezoeken? Duitsland staat bekend om de gezellige en grote kerstmarkten. Kom samen met mij alvast in de gezellige kerstsfeer, want ik vertel jou graag over 5 leuke kerstmarkten in Duitsland!

1. Kerstmarkt in Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is ontzettend groot door de verschillende pleinen, maar toch erg sfeervol. Dit jaar vindt de kerstmarkt plaats van 17 november t/m 30 december 2022. Je kunt er makkelijk met de auto heen, maar met de trein is het ook goed te doen en dan heb je geen parkeerkosten. Vergeet niet om een heerlijk glaasje glühwein te drinken en neem ook gelijk een lekkere worst en brezel erbij.

2. Kerstmarkt CentrO Oberhausen

Ben jij al bekend met de Kerstmarkten in Oberhausen? Deze zijn namelijk ontzettend populair onder de Nederlanders. Wanneer je de kerstmarkt bij het winkelcentrum CentrO Oberhausen bezoekt kan je er gelijk een middagje shoppen aan vast plakken. In dit winkelcentrum zijn er namelijk 200 winkels te vinden! Overal waar je komt is het versiert met de mooiste decoratie en lichtjes. Je kunt deze kerstmarkt bezoeken in de periode 11 november t/m 23 december 2022. 

3. Kerstmarkt in Berlijn

Berlijn wordt omgetoverd tot een waar kerstparadijs! In de hoofdstad van Duitsland zijn er heel veel kerstmarkten te vinden en ze zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. Helaas heb je daar de tijd niet voor en daarom vertel ik je graag 3 gezellige kerstmarkten die ik bezocht heb. 

  • Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt
  • Kerstmarkt bij het Roten Rathaus
  • Kerstmarkt bij de Alexanderstraße

De kerstmarkten zijn van 21 november 2022 t/m 1 januari 2023. 

4. Kerstmarkt in Dresden

Voor de oudste kerstmarkt van Duitsland moet je in Dresden wezen. Het wordt hier al sinds het jaar 1434 georganiseerd. De kerstmarkt is erg groot en je kijkt er je ogen uit. Je kunt je hier zeker een paar dagen vermaken! Om de totale kerstsfeer te ervaren raad ik je aan om naar de Neumarkt te gaan. Je vindt hier talloze kraampjes en je kunt swingen op de gezellige kerstmuziek. De kerstmarkt in Dresden is vanaf 23 november t/m 24 december 2022. 

5. Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkten in Keulen brengen de hele stad in kerstsfeer! Mooie lichtjes, leuke kerstmuziek, heerlijk eten en vooral de gezelligheid. De kerstmarkten zijn op verschillende pleinen en straten te vinden. De kerstmarkt bij de Dom van Keulen is mijn favoriet! Er zijn hier maar liefst 160 kraampjes. Keulen is niet heel ver rijden en daarom is het prima te doen voor een leuk dagje weg. De kerstmarkten zijn van 17 november t/m 23 december 2022.

Krijg jij ook gelijk zin in de kerst? Ga erop uit en bezoek één van deze gezellige kerstmarkten! Laat je ons weten waar je geweest bent en hoe je het hebt ervaren?

Wist je al dat wij binnenkort zelf ook op een kerstmarkt staan? 10 december a.s. kun je ons vinden op de kerstmarkt in Putten.

Groetjes Els!