Wil jij binnenkort een prachtige stad bezoeken? Maar ben je er nog niet over uit welke het wordt? Onderstaande steden zijn magisch in de winter en zeker een aanrader om te bezoeken.

1. Londen

Ben jij ook zo gek op londen? Zeker tijdens de wintermaanden is dit één van mijn favoriete steden om naartoe te gaan. Een bruisende stad waar ontzettend veel te beleven is. De hele stad wordt in de kerstperiode omgetoverd tot een magisch kerstparadijs! Super gaaf om te zien, maar hier zit ook wel een behoorlijk prijskaartje aan. Tijdens jouw stedentrip in Londen kan je de vele populaire bezienswaardigheden bezoeken, naar de gaafste musicals gaan, door de grote foodhallen lopen en nog veel meer. Els geeft jou graag handige tips voor jouw bezoek aan Londen!

2. Praag

Heb jij de indrukwekkende stad Praag al bezocht? Wanneer je door het historische centrum loopt kan je genieten van de bijzondere gebouwen en de gezellige restaurants en kroegen. In de winter kan je rustig over de Karelsbrug lopen zonder heel veel mensen om je heen. Vergeet ook niet om alle andere spectaculaire bruggen te bewonderen. Praag is een prachtige stad om naartoe te gaan en je kunt er hele mooie foto’s maken!

3. Berlijn

Berlijn is een prachtige stad om naartoe te gaan en zeker in de wintermaanden. Het is redelijk dichtbij en je kunt er ontzettend veel doen. Bezoek de populaire bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor en uiteraard de Berlijnse Muur. De stad kent een rijke geschiedenis en daar is ook veel van terug te zien in de stad, super interessant! Als je graag naar kerstmarkten gaat is Berlijn dé stad voor jou! In de kerstperiode zijn er namelijk oneindig veel kerstmarkten te vinden. Els geeft jou hier graag extra informatie over.

4. Kopenhagen

Voor een leuke stedentrip in de winter zit je in Kopenhagen zeker goed! De hoofdstad van Denemarken heeft ontzettend veel bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke koopmanskade Nyhavn, het oude pretpark Trivoli en de Kleine Zeemeermin. Bewonder ook zeker de mooie paleizen, groene parken en de kleurrijke havenpanden in de stad. Het is er vaak wel erg koud, dus neem warme kleding mee.

5. Stockholm

Wist je dat Stockholm uit 14 eilanden bestaat die allemaal met elkaar verbonden zijn door maar liefst 57 bruggen? Elk eiland is weer anders, waardoor je je in deze stad geen moment hoeft te vervelen. Maak bijvoorbeeld een rondvaart om alle mooie plekjes te zien. De hoofdstad van Zweden is een erg hippe en gezellige stad. Daarnaast zijn er ook veel historische monumenten te vinden. Ben jij altijd geïnteresseerd in de historie van een stad? Bezoek dan zeker de historische wijk Gambla Stan.

Lijkt één van deze steden jou ook zo leuk voor een winterse stedentrip? Wij regelen het graag voor je tot in de puntjes! Wie weet loop jij binnenkort wel door het historische centrum van Praag of bewonder je de vele bezienswaardigheden in Kopenhagen. 

Ik hoor graag naar welke stad jouw voorkeur uit gaat! 

Groetjes Chris!