In mei begon mijn fantastische avontuur in Thailand en ik neem jullie graag mee met deze mooie reis. Heb je deel 1 ook al gelezen? 

Dag 7:

Goedemorgen! Rond half 9 stond ik klaar om naar één van de mooiste tempels van Thailand te gaan, de tempel Doi Suthep. Het staat op een berg in Chiang Mai en wordt door veel Thai als heilig beschouwd. Het staat tevens bekend om de legende van de witte olifant. De tempel is per voet te bereiken d.m.v. 306 traptreden versierd aan beide kanten met de Naga Slang. Gedurende de reis hebben we al veel informatie gekregen en geleerd over het boeddhisme. Tijdens het bezoek aan de tempel werden we door een monnik geblessed. De monnik kon aardig goed Engels en was de enige tot dan toe waar we een praatje mee konden maken. Verderop in de tempel kon ik een wens doen en werd de toekomst een soort van voorspelt. Er was namelijk een beker met getallen erin en door met een stokje te schudden vielen er 1 of meerdere getallen uit. Bij elk getal hoorde een papiertje met daarop wat de toekomst je te bieden heeft. Zodra het positief was, moest je het papiertje goed bewaren. Is het bericht negatief? Dan laat je het papiertje daar en laat je het ‘negatieve’ achter je. Ik had nummer 4, maar helaas was het bericht negatief en daarom heb ik het daar gelaten. Verder heb ik bij de tempel mogen genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Na nog wat rond te hebben gelopen, foto’s te hebben gemaakt en nog wat souvenirs te hebben gekocht, reed ik samen met de groep terug naar het hotel. In de middag stond een canopy tour op het programma waar we gingen ziplinen door de jungle! 

Na het ziplinen was er nog een mini-trein naar het restaurant waar ik weer heerlijk genoot van de Thaise keuken. Daarna reisden we terug naar het hotel en maakte ik mij klaar voor de avond. Samen met de groep ging ik naar de nightmarket met de tuktuk en we aten daar een hapje. Het was een erg warme dag met veel zon en dat heeft mij veel energie gekost. In totaal heb ik denk ik ⅓ van de markt gezien, aangezien die mega groot is. Met de tuktuk gingen we weer terug naar ons verblijf en daar genoot ik nog van een lekker drankje.

Dag 8:

Om 07:00 uur ging de wekker. Het was tijd voor een fietstour. In de ochtend scheen de zon al goed en daarom beloofde het een hete dag te worden. Ik kwam aan op de plek waar de fietstocht begon. Dit keer waren het geen mooie gele Co van Kessel fietsen, maar dat mocht de pret niet drukken. De fietstocht ging langs rijstvelden en door de buitenkant van Chiang Mai. Dit vond ik een erg leuke afwisseling t.o.v. Bangkok. Het is een erg droog seizoen geweest, waardoor veel rijstvelden droog lagen. In de omgeving groeiden veel mango’s, dus die moest ik uiteraard even proeven en oh oh wat waren die lekker! Veel smaakvoller dan die we in Nederland gewend zijn. Ik had verwacht dat de omgeving veel heuvelachtiger zou zijn, maar dat viel gelukkig mee. Het was ontzettend warm en de flesjes water gingen er makkelijk doorheen. Op een ochtend dronk ik zo’n 2 liter water op. We stopten nog bij een kleine tempel die niet in gebruik was. Het was ook leuk om wat meer van het platteland te zien. Daarna stopten we bij een openbare school voor kinderen en een lokale houtsnijderij. We fietsten terug waar een overheerlijke lunch op ons stond te wachten. De fietstour zat er op en we waren flink oververhit. De tour was ongeveer 24 kilometer. Terug in het hotel ben ik gaan douchen en even gaan liggen. Ik was zo kapot dat ik dik 2 uur heb liggen slapen. De warmte hakte er toch flink in. In de avonden hadden we een kantoke diner met een show. Erg leuk! Daarna ben ik met nog een aantal anderen naar de mall vlakbij het hotel gegaan en hadden we nog een drankje gedaan in inmiddels onze lokale kroeg iets verderop.

Dag 9:

De bus stond om 07:30 uur klaar om te vertrekken naar het Doi Inthanon National Park. Het thuis van onder andere de Karen Stam waar onze top gids Wilai vandaan komt. De Karen stam is een van de bergstammen uit het noorden van Thailand. In het park merkte je al hoe groen alles was en gelukkig was het maar ongeveer 20 graden. Het park kent ook het hoogste punt van Thailand, dat ligt op 2.5 km. De trail die we deden was “maar” 4 km, maar door de vele trapjes en hoogteverschillen doe je er langer over dan wanneer je in 1 stuk door kan lopen. We liepen langs watervallen en rijstvelden met prachtige groene natuur. Aan het einde van de trail kwamen we in het Karen dorpje aan waar ik voor de rest van de groep koffie (koffiebonen groeien in het park) mocht malen. Uiteraard heb ik erg hard mijn best gedaan en het was verrukkelijk. We liepen nog even door het dorpje heen en reden dan door naar onze lunchplek waar we weer mochten genieten van een overheerlijke lunch🤩.

Na de lunch liepen we nog door een ander deel van het nationaal park. Hier kreeg ik echt een jungle gevoel, aangezien het er erg groen en mossig was. Daarna reden we door naar het hoogste punt en een stukje verder bezochten we nog een tempel. Omdat we hoog zaten, waren we echt in de wolken en regende het zelfs een beetje. Heerlijk!!! De gids had het zelfs koud en een jas aan getrokken. Daarna reden we door naar de Wachiratham Waterfall en dit was prachtig. De dag zat er alweer bijna op en we vertrokken naar het hotel. Ik friste mijzelf op en ging voor de laatste keer naar de nightmarket. In de foodhall aten we heerlijk Thais. We deden gezellig nog een drankje bij onze stamkroeg. Later op de avond pakte ik mijn koffer en was ik klaar om de volgende dag naar Chiang Mai te vertrekken.

Dag 10:

Het was tijd om het hotel te verlaten. We hebben een lange tocht voor de boeg. Onderweg kregen we een snelcursus Thais en uitleg over de 5 verschillende klanken die ze hebben met precies dezelfde woorden, maar elk een andere betekenis. Spreek je hetzelfde woord uit maar in een andere klank, dan spreek je een heel ander woord uit. De grammatica schijnt makkelijker te zijn. We leerden steeds nieuwe woordjes en de lokale bevolking vond het geweldig als we deze gebruikten. 

Deze dag was de koningin van Thailand jarig en zij vierde haar 45e verjaardag. Het koningshuis is erg belangrijk in Thailand en veel mensen hebben dan ook vrij. De hele dag wordt er geen alcohol gedronken en het is “verboden” om over het koningshuis te praten in het openbaar. We reisden door naar de gemeente Sukothai met de gelijknamige hoofdstad. De eerste hoofdstad van Siam (Thailand). Eerst reden we naar een katoenfabriek in Satchanalai. Daar heb ik gezien hoe katoen geweven werd, dit vond ik erg bijzonder. Daarna reden we door naar het restaurant waar we gingen lunchen. Een heerlijk buffet met uitzicht op de rivier Yom. 

Na de lunch kwam ik bij het Historical Park aan. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We pakten weer heerlijk de fiets en fietsten door het parkje heen. De ruïnes vond ik prachtig! We kwamen mooi op tijd aan in het hotel, dus koffer op de kamer, bikini aan en naar het zwembad. Dit was de eerste dag dat ik gebruik maakte van het zwembad en wat was het lekker. We hadden een paar uur de tijd om lekker bij te komen en daarna gingen we Thaise BBQ eten. Ik had mijn buik weer vol gegeten en ging vroeg naar bed.

Dag 11:

Ik had me flink verslapen, maar om 06:00 uur schrok ik wakker en heb ik snel mijn spullen gepakt. Na het ontbijt stapten we de bus in en de eerste stop was bij een markt waar voornamelijk bananenchips werd verkocht. Vervolgens reden we verder en kwamen we aan bij Chaba Lagoon voor het middaguur. Het is een prachtige groene plek waar je kunt lunchen en dineren. Er stond een Thais buffet voor ons klaar en ik vond het weer heerlijk. Na de lunch had ik nog rondgelopen en even later stapten we met zijn allen weer de bus in. De reis ging door naar Kanchanaburi en we kwamen uiteindelijk aan bij het Thai-Birma museum. Het wordt beheerd door een Australische man die gespecialiseerd is in de Thai-Birma spoorweg. Ik vond het lastig voor te stellen hoe het er in die tijd aan toe is gegaan, het was namelijk enorm heftig om te zien. Naast het museum ligt ook de oorlogsbegraafplaats waar 1800 Nederlanders liggen begraven. Even later stapten we weer in de bus en kwamen aan bij het hotel aan de River Kwai. Dit hotel ligt midden in de tropische natuur. Het was super goed onderhouden en er was prachtig veel groen. Her en der zag ik zelfs varanen in de wateren van het hotel zwemmen. Eenmaal in de kamer had ik weer gauw mijn bikini aan getrokken en was het tijd om bij te komen in het zwembad. We aten in het hotel en ik bestelde een heerlijke Pad Thai. Daarna had ik nog een heerlijke blueberry mojito en kletste ik nog even met de anderen over de dag.

De reis vloog voorbij en wat heb ik veel gedaan! Maar mijn rondreis door Thailand was nog niet voorbij. Ben je benieuwd naar de rest? Lees nu ook deel 3.

Groetjes Els!